2020-06-26 739 瀏覽
昨天係端午節假期,所以瞓到好晏,先至起身。 起身梗係call 畀老友記 ,四圍搵下嘢食, 去下街街啦。我哋去咗灣仔, 本來想去下嗰間cafe打卡, 食過正早餐喇. 點知去到大排長龍鬼死咁多人. 只好去過第二度,冇理由企街度畀太陽曬㗎嘛. 結果我去咗呢一間Oolaa. 對我嚟講唔使排隊係最重要嘅.呢間餐廳樓底好高, 而且開曬啲窗戶, 感覺得啲新鮮空氣入曬嚟好舒服!_我哋梗係叫番杯 ice latte咖啡味好香好濃 , 我覺得佢畀 比起我平日返工前飲s字頭嘅咖啡好好多!個奶配合起上嚟好滑.我就叫咗個 avocado toast佢嘅賣相好齊整好靚! 一食落去就覺得好新鮮啲牛油果應該係新鮮切出嚟做的!我朋友叫咗個 scrambled egg toast! 基本上賣相都好好, 師傅做得很用心!我哋2嗰!就咁樣我做個開心嘅下午 喺呢度坐下飲下咖啡, 好過同人逼住打卡啦!

_

我哋梗係叫番杯 ice latte

個奶配合起上嚟好滑.
我就叫咗個 avocado toast
avocado toast

scrambled egg toast

我哋2嗰!就咁樣我做個開心嘅下午
喺呢度坐下飲下咖啡, 好過同人逼住打卡啦!

avocado toast