2020-06-07
今日出開牛頭角,試下呢間新開既日本餐廳。呢度環境幾大佔左全層,仲有棵好吸睛既櫻花樹,坐得幾舒服。✨呢度野食選擇超多,真係花多眼亂,最吸引係佢超人氣割引既赤蝦,海膽🤩一定要試✨海膽刺身($68):本身見特價野都驚會有怪味,但估唔到個海膽係勁鮮甜好新鮮,我地仲特登加左個壽司飯黎自制壽司,真係好好味。✨珍寶赤蝦($9): 9蚊大大隻都真係幾抵食,食落爽口鮮甜。✨生蠔($13): 雖然係13蚊,但質素真係唔差,無我最怕ge苦澀味。雖然不至於勁鮮甜,但入口夠冰凍食到有蠔鮮味,加埋個醬勁正。個醬同平時食既有d 唔同,帶點點甜同有黑椒既辣,幾惹味ge✨牛油果反卷($62): 牛油果薄切再加d 蟹籽賣相幾靚仔,牛油果夠熟夠軟滑,入面有蛋,蟹柳同青瓜,點埋個底d千島醬好開胃。✨豬軟骨蕃茄湯烏冬($65): 湯底可以㨂醬油,清湯,豬骨。 豬軟骨係爽口果一種,蕃茄湯味唔算好濃郁,味道偏甜。 臨尾仲有個龍眼肉西米露送,椰汁味濃,正🤩!整體覺得生野同卷物出色好多, 不過呢間下次可以再encore~
坐得幾舒服。
✨海膽 刺身($68):本身見特價野都驚會有怪味,但估唔到個海膽係勁鮮甜好新鮮,我地仲特登加左個壽司飯黎自制壽司,真係好好味。