2019-11-02
自從新城市被自由行佔據已經好少過來,難得呢幾個月既事令我唔洗再擔心被喼轆腳,真係要來享受下香港人的地方!平日既夜晚來到沒有排長龍的景況,輕鬆點餐,選擇了澳洲M5和牛二人餐同老婆食餐好!$598包括餐湯和餐包兩份、12安士的和牛(其實都有幾個選擇,由$398起)、軟殼蟹番茄意粉(有6款意粉/飯可選)、餐飲(可選橙汁)和雪糕杯。餐包和湯質素無洗講,軟殼蟹番茄意粉都好味!蟹肉好多,啖啖肉好正!意粉配香濃蕃茄醬,彈牙又入味!至於澳洲和牛當然都好得,入口即溶,好腍!12安士夠哂兩個人食,佢提供兩款醬汁包括自家製紅酒磨菇醬和法式芥未籽醬,各有特色。值得一讚是,枱面位置有限,所以侍應見到個扒已經食完就收走隻碟,但臨尾瞄到我隻碟上邊仲未食完,於是佢將碟上既兩個醬汁放低,我覺得佢真係好細心!餐飲除左普通嗰啲仲可以揀橙汁,至於甜品就是雀巢杯裝雪糕(芋頭味),仲可以加$10變movenpick,十分滿足的一餐!