餐廳: 瑩瑩工房
資訊:

2019-06-25 640 瀏覽
此店為於長青街市內,前身為佳寶超級市場。近期新開張,午市光顧的人亦不少。此店以「全店以不加味精」👍🏻👍🏻👍🏻晚市有我至愛火鍋🍲便抱著一試心態,𨘋請一班好友前來試試!晚市光顧的客頗多,此店採用電腦落單,十分方便快捷。火鍋用燉湯湯底,選擇頗多。我們點了「沙參玉竹豬軟骨」湯底、一自家製手工蟹子墨魚丸丸、黑松露墨魚丸、鳳城水餃、牛肩脊同牛柳粒😋加上其他新鮮海鮮同蔬菜🥬店員叫我們先要試個湯,個湯既香又鮮味,應該確實冇味精,所以有朋友覚得有點淡。牛肉十分有口感同牛味 - 本人比較喜歡牛肩脊,因為牛脂比例比較多好!手打丸十分特別,尤其黑松露🦐丸,好有松露味!海鮮十分新鮮 ,但沒有花巧,所以冇特別拍照!總括來說,性價比很高,服務態度好,十分值得一試!下次一定會再來! 👍🏻
2019-06-22
  • 牛肩脊