2019-12-11 949 瀏覽
午飯時間在黃藍地圖上尋找上環的餐廳,無意看見每次收工都想一試朋友推介下午茶的珍姐,次次好早就關門。見到三餸頭抽撈飯48蚊好抵,就叫左個好耐無食過的廚師腸、雞扒同埋煎雙蛋再免費加豬油。見有食評話伙計好唔友善,但係去到個個樣都好好人,好快手就整好個飯俾我,期間仲見到有熟客用自帶飯盒裝飯。攞外賣個刻好驚奇多左杯野,以為係豬油,返到公司先知係杯菊花茶,好開心,明明野飲要加錢。打開飯盒咬左啖煎左既廚師腸,真係好好味,隔離煎蛋一刮,啲蛋汁出哂黎好正。唯一不足既係,啲頭抽同豬油係底,如果倒係面會好味好多,唔會啲飯索哂頭抽,不過都唔咸,仲帶甜。整體黎講,午飯諗唔到食咩,都值得去珍姐買個三餸飯懷舊下,好想快啲試下佢下午茶啲小食。PS: 忘記影相掛住食

PS: 忘記影相掛住食
2019-12-11
3 分鐘 (外賣自取)
  • 三餸頭抽豬油撈飯
  • 廚師腸