2020-01-30
新一年成班朋友想食下小菜飲下啤酒,平時去開紅磡個頭,今次就試下位於鰂魚涌既小店啦~一坐低侍應就擺低左碟魚仔,食落鹹鹹地,送酒一流滷水拼盤有齊紅腸、蛋、豆腐等等索晒滷水汁味既材料,食落去好夠味,唔錯既前菜!黃金蝦球係濃厚既鹹蛋黃包裹住啲蝦球,一上枱熱辣辣,唔洗五分鐘就比人一掃而空!椒鹽豆腐同平時出面食既唔同,依度係一片豆腐,比一粒粒食更有滿足感,sum係上面既調味料十分惹味川椒雞係夥計叔叔推介既,之前冇食過,辣辣地有浸香味,雞肉嫩滑,配飯最高!食完咁多肉就緊係要食下菜啦~蒜蓉炒豆苗係打冷必食,份量大又好食~除左椒鹽豆腐我地班熱氣人仲叫埋椒鹽鮮魷,喼汁同椒鹽食物係絕配~其實朋友仲叫埋沙拉骨同蠔餅,但我已經飽到食唔落,聽佢地講係好新鮮值得一試既!對於今次咁傳統既打冷一啲都唔失望,咁有特色既菜館好值得發掘下啊~
一坐低侍應就擺低左碟魚仔,食落鹹鹹地,送酒一流