2022-03-19
店鋪:La Famille (觀塘)地址:觀塘觀塘道418號創紀之城五期 APM 大堂高層 5 號舖第一次認識 @lafamillecake 呢個人氣戚風蛋糕品牌,喺前年生日咁啱見到佢哋嘅每月生日之星活動,咁啱抽中我嘅生日日期🎂,我就去咗拎一個免費嘅戚風小蛋糕🧁,有surprise得嚟都睇得出佢哋嘅promotion用幾多成本😛La Famille喺香港開到第十一間分店,襯住朋友生日,喺觀塘APM店買咗個15cm嘅英國伯爵茶戚風蛋糕($380),免費送一個生日牌,就咁望落個蛋糕都已經好吸引😋蛋糕除咗用靚靚紙盒包裝之外仲連同一個保溫袋❄️,拎到去朋友屋企都仲保持到冷凍嘅溫度👍,相當細心💕呢個伯爵茶戚風蛋糕面頭有一朵朵嘅伯爵茶鮮忌廉,原來喺用咗北海道Nakazawa嘅鮮忌廉,奶味香濃得嚟相對食落清新一啲都唔膩,蛋糕整體仲有佛手柑芳香🌱。用上英國伯爵茶葉烘烤碾碎後去調味,配合埋鬆軟嘅戚風蛋糕層同埋粒粒香脆朱古力,層次感高之餘令人食唔停口🤤,難怪次次經過La Famillle都咁多人排隊買佢哋嘅蛋糕啦😎
第一次認識 @lafamillecake 呢個人氣戚風蛋糕品牌,喺前年生日咁啱見到佢哋嘅每月生日之星活動,咁啱抽中我嘅生日日期🎂, 我就去咗拎一個免費嘅戚風小蛋糕🧁,有surprise得嚟都睇得出佢哋嘅promotion用幾多成本😛
La Famille喺香港開到第十一間分店,襯住朋友生日,喺觀塘APM店買咗個15cm嘅英國伯爵茶戚風蛋糕($380), 免費送一個生日牌,就咁望落個蛋糕都已經好吸引😋
呢個伯爵茶戚風蛋糕面頭有一朵朵嘅伯爵茶鮮忌廉,原來喺用咗北海道Nakazawa嘅鮮忌廉,奶味香濃得嚟相對食落清新一啲都唔膩, 蛋糕整體仲有佛手柑芳香🌱。 用上英國伯爵茶葉烘烤碾碎後去調味,配合埋鬆軟嘅戚風蛋糕層同埋粒粒香脆朱古力,層次感高之餘令人食唔停口🤤,難怪次次經過La Famillle都咁多人排隊買佢哋嘅蛋糕啦😎