𝔸𝕓𝕤𝕠𝕝𝕦𝕥𝕖 𝕖𝕧𝕚𝕝𝕟𝕖𝕤𝕤 𝕒𝕟𝕕 𝕗𝕦𝕝𝕗𝕚𝕝𝕞𝕖𝕟𝕥🫸🏽人越大,不知不覺食慾好似變細🌞,都係好事黎🛸,胃口係留俾好東西。兩個人係咪真係食得落一個二人套餐🤭?黎到大角嘴咁多餐廳既街上,呢間韓國餐廳🇰🇷都幾吸睛,整個天花板都係乾花🌸。我同爸爸揀左店員推介既二人套餐🌿,眼闊肚窄咪怕呢d🫣,小食、飯麵、主食各一,仲有飲品同甜品,$368既套餐洗唔洗咁豐富呀✴️。小食揀左個平時唔俾爸爸買既炸午餐肉條👀,雖然邪惡但無好油膩既感覺🤏🏽,每人兩條夠曬數。呢個小食係配薯條🍟,可惜薯條淋晒又無咩味,有點可惜🗿。🐖Deep-fried Luncheon Meat with Fries睇左 menu 咁多選擇,意粉同炒年糕就食唔落架啦👄,我地輕輕揀左個魚鬆吞拿魚蓉飯糰。飯糰有少少鬆散,不過吞拿魚🐟味道唔錯,唔需要咩調味,夾兩片小泡菜都好足夠🔺。🍙Tuna Rice Ball主食我地一眼就看準了 BBQ 五花肉配包生菜😈~五花肉非常入味,肥肥部分唔多🐷。五花肉包係生菜🥬、紫蘇葉🌱、蒜片🧄、青辣椒🫑,整件事好有層次而且好夾,罪咎感馬上下降⬇️。🐽BBQ Pork Belly with Vegetables

🍙Tuna Rice Ball

甜品有兩款揀,素芒果蒟蒻🥭同豆乳蛋糕🍼,我地要左各一🥄。份量細細岩岩好,唔會飽到食唔落。前者唔太甜,蒟蒻夠滑🫧;後者豆乳 cream 味道特別,不過蛋糕就乾左少少♨️。

🍮Vegan Mango Jelly
🍰Soybean Cake

飲品方面,我地揀左百香果綠茶同芒果乳酪🕊️。兩款飲品都充滿水果原味,唔會過多添加糖既味道🧊,一路食野一路飲都好夾😉。

🍹Passion Fruit Green Tea | +$7
🥭Mango Yogurt | +$4