2019-08-06
琴日咁岩係何文田收工,於是同個fd係附近行咗陣搵食,見到呢間Cafe啲餐牌同環境都唔錯。於是就入咗去食野,我地一人哎咗一個餐,一個系和牛洋蔥煙肉漢堡、一個係香草烤紐西蘭羊架同埋洋甘菊茶。第一個上菜既系和牛洋蔥煙肉漢堡,一上黎就不自覺,哇!咗一聲。真系好大個,而且個和牛漢堡超厚,就咁睇一個女仔食既話,大半個都已經好飽。開頭見到個漢堡咁大舊都好驚食落去又乾又鞋颯颯,但食落去個下,都好juice,呢個真係值得一讚。 🤤另外薯仔都出乎預料之外,佢唔系平時炸到乾身個隻,咬落去外面脆脆地但個心仲少少水份同林林地,完全唔乾,好食。👍🏻👍🏻而朋友食個個香草烤紐西蘭羊架,睇落去唔錯,個羊架睇落去似5成熟,切落去岩岩好,有時出街食5成羊架,切落去啲肉好難分開,睇落都仲好生。但呢間唔會,岩岩好,食落去有少少羊肉騷味,但都接受到(因為本人唔系太食到羊肉騷味),食得出店主好有心機咁燒,而且完全無落過鬆肉粉。而我地哎個杯洋甘菊茶,有淡淡既菊花味,小小既清新感覺,可以中和返羊架同漢堡。真心唔錯最後我地全部都清哂所有食物,完全無哂任何野,😋😋😋下次可以再試下其他新野。P.s. 我地落完單之後先發現原來$238可以任飲
P.s. 我地落完單之後先發現原來$238可以任飲任食,早知哎呢個喇!