2017-11-10
問一個元朗人,元朗有咩好食?堅係答你唔到,返得元朗,都食住家飯啦,仲出去食咩今次成班fd山長水遠入黎,咩好食又唔知,就揀啲特別野試下啦埃及菜一行7人,見到得21個位,雖然係平日,當然都係book一book穩陣啦,book 左8點鐘,一到即刻入得。第一次試埃及菜,請老闆介紹左有咩好食,佢介紹得既都叫齊,真係好介紹一定要講,呢度少糖,少鹽,無味精,食台面啲醬汁為主,不過食食下我地都無乜點落醬啦,就禁都好好食聽講去到埃及食,都係禁,一至認為可以去埃及旅行啦幾岩口味牛肉卡包,半肉卡包食到好香既蔬菜味,好多肉汁魚拼薯菜條魚好滑好鮮,啲薯仔加埋啲香草味,超夾,個人覺得呢樣最好食餐牌上無既烤鴨好似話係廚房特別烤既~勁滑勁軟熟juicy 到似炆多過烤配埋個甜辣醬,勁好食,好多我最愛既配菜,好香口好正唯一無介紹但係叫左既拼盤呢個一般,雖然好香濃既肉味,但係啲肉真係乾左啲,試左個烤鴨之後,呢個輸哂茄子拼牛肉跟個薑黃飯呢個相對濃味少少,焗完個汁好正仲有個唔記得影相既蕃茄芝士薄餅個蕃茄醬係自家製既呢度食既全部野,都食到個材料既原味又不失個啲香料既味道值得食環境好似個餐牌面禁,充滿神秘感7個人既話,真係有少少逼
堅係答你唔到,返得元朗,都食住家飯啦,仲出去食咩
聽講去到埃及食,都係禁,一至認為可以去埃及旅行啦幾岩口味
牛肉卡包,半肉卡包
食到好香既蔬菜味,好多肉汁
魚拼薯菜
條魚好滑好鮮,啲薯仔加埋啲香草味,超夾,個人覺得呢樣最好食
餐牌上無既烤鴨
好似話係廚房特別烤既~
勁滑勁軟熟juicy 到似炆多過烤
配埋個甜辣醬,勁好食,
好多我最愛既配菜,好香口好正
唯一無介紹但係叫左既拼盤
呢個一般,雖然好香濃既肉味,但係啲肉真係乾左啲,
試左個烤鴨之後,呢個輸哂
茄子拼牛肉跟個薑黃飯
呢個相對濃味少少,焗完個汁好正
仲有個唔記得影相既蕃茄芝士薄餅
個蕃茄醬係自家製既
呢度食既全部野,都食到個材料既原味
又不失個啲香料既味道值得食
環境好似個餐牌面禁,充滿神秘感
7個人既話,真係有少少逼,4-6個會好啲