2021-04-07 1147 瀏覽
假期揸車入錦田行下,路經呢間茶座,隔離條友話呢間好出名,我即刻查下openrice, 老友!得三個食評喎!不過因為有自家泊車位,所以膽粗粗入嚟試下。有室內室外座位任君選擇,枱枱凳凳都好原始果d 舊舊地嘅湊湊埋埋咁lor, 室外就好似俾d 樹圍住食嘢嘅茶座feel 咁lor, 見到牆上面d 相同告示牌,似係電單車友落腳地咁。餐牌就茶餐廳嘅都有,每款食物都有相,我鍾意。買嘢食要自己去收銀到買,飲品即整即自己拎埋位,食物就佢送去你張枱。咁第一次嚟緊係點「熱賣中」嘅雞髀飯,飯可選黃薑飯,辣度有大中小。另外又點咗兩個蛋腸豬排同蛋腸雞翼公仔麵。食物上枱份量ok wor, 有睇頭,我個雞髀飯超正,雞髀肉嫩多汁,個黃薑飯都好好食,讚!
2021-04-05
午餐