2020-01-06 849 瀏覽
原本一心諗住去食嗰個麻雀嘅甜品,點知係Menu搵極都搵唔到,跟住唯有叫咗第二啲嘢食。叫咗個脆皮炸鮮奶,如果佢油嘅味道冇咁重其實佢都幾好食,我叫咗盅鱷魚湯,好清甜好飲。叫咗一碟酸菜魚,出奇地好食,我以為食呢啲菜要北上先食到果隻味,原來唔洗,我係銅鑼灣都食到,我哋仲帶咗水煮牛肉,不過唔記得影相,水煮牛肉裏面嘅材料好豐富好似打邊爐咁,味道就一般啦,冇酸菜魚咁好食,叫咗一籠小籠包,因為裏面啲豬肉餡有加埋蔥包,所以唔啱我口味,我哋仲叫咗個唔知咩上湯魚腐,點知食極都冇魚腐只有魚蛋,我哋問個經理,佢話原來個Menu打錯字,應該係上湯浸魚蛋,但係我哋唔問佢哋都唔講,呢啲事情唔係應該要係落單時通知個客人咩?
酸菜魚
酸菜魚