2009-09-30 60 瀏覽
茶軒開咗响藍灣半島都有好幾年, 因為住响呢頭, 耐唔耐都會去食吓. 呢度通常都有好多位, 餐廳後半部份長期'動'個牌話清潔唔比坐入去, 其實係得一兩枱有客人, 所以費事開.餐牌甚少選擇, 而且响呢個商場嘅食肆嚟講, 佢都比較貴. 一客滷蛋肉燥飯四十幾蚊, 呢度其他餐廳食到炒嘢.我哋兩個人叫咗個肥牛竹筒飯, 滷蛋肉燥飯, 2x芒果綠茶.佢哋d侍應同經理成日轉人, 所以好似好生手, 成日落錯單, 好似今次咁, 4樣嘢錯3樣.芒果綠茶嚟咗薄荷綠茶. 滷蛋肉燥飯嚟咗個排骨麵.肥牛竹筒飯 - 肥牛份量頗多, 個竹筒暖暖哋, 唔係太熱, d汁都幾好味. 洋蔥好香好'林'.滷蛋肉燥飯 - 半隻蛋, 肉燥都夠餸哂d飯. 但d飯就略嫌dry咗d.芒果綠茶- 夠凍, 有芒菓味. 但佢哋唔知幾時轉咗新杯, d飲品比以前細杯咗.
我哋兩個人叫咗個肥牛竹筒飯, 滷蛋肉燥飯, 2x芒果綠茶.

肥牛竹筒飯 -

滷蛋肉燥飯 -

半隻蛋, 肉燥都夠餸哂d飯. 但d飯就略嫌dry咗d.

芒果綠茶-

2009-09-18