2019-12-27 39 瀏覽
呢間一君係食車仔面架。有心去既人去到條街要好仔細搵。因為望落個門面似拉面店多啲同我想象既好唔同既感覺,裝修得好日本餐廳咁。最初我仲以為會好地茂,坐得好迫。但唔係啵,有精心佈置架喎,坐得幾舒服。望下個落單紙,咁花多眼亂既,啲字好細密代表選擇好夠多。最估唔到連香蕉船都有。見到忍唔住叫左。侍應話可以安排食完面先上既,所以可以放心叫。主菜我叫左個牛頸脊湯面。再加一D小食。一睇碗面因為完全冇任可野。我反而鍾意咁樣,證明老闆對質素有信心。一試果然,塊肉真係好漱滑。小食方面,特別要點名牛柏葉,好香辣,食完上癮,食牛柏葉黎送面可以喚醒味蕾。最後黎個香蕉船埋尾,幫條脷降返溫。好滿足,估唔到可以俾車仔面店咁樣滿足法。

2019-11-07
  • 香蕉成熟船