2021-10-04
好朋友星期一約了我提前吃生日飯,她選了這間日式餐廳,提早幾天訂座,朋友12:30准時到達,即時入座。環境唔錯,不過枱與枱距離較近,我和鄰座枱只有一吋距離,中間有膠板。如果疫情嚴重時我應該不會幫襯。因以這價位的餐廳,我可以選一間枱與枱距離較闊的餐廳。之前睇食評服務好差,有晒心理準備。點知唔係喎!服務好好呢!因我遲了十分鐘,朋友幫我order的食物已到,店員用碟幫我蓋住烏冬。我一坐底,又幫我拿走隻碟。還即時問埋我要咩餐飲。我們食飽飽時黎個港女生日自拍,我們用飲品杯頂住電話自拍,店員見到,即時幫我們換一個樽幫我們頂住電話,真細心的服務啊!講返食物,我的牛肉八成熟,有牛味,唔鞋。但可能因湯底過咸,吃到後半,烏冬也偏咸。份量算多,女仕未必食得晒。朋友的鷄肉mix了些軟骨,好有咬口。流心蛋+日本米也好味。朋友好欣賞那個綠色的前菜,好似海藻類,我也覺得味道幾清新。蒸蛋、沙律、湯和甜品正常發輝。整體食物和服務都唔錯。
蒸蛋、沙律、湯和甜品正常發輝。
整體食物和服務都唔錯。