2013-10-06
見到食評唔錯, 四個人又可以有間房, 就一於試下!一上樓梯, 見食客都不太多, 之後經理帶我們入"房". 房間係兩張梳房打對坐,一間長方枱, 旁邊有部入牆電視機, 勉強都可以坐到六個人, 但四個人就適合, 如果有需要可以按鐘叫侍應添!!!!左選右揀下, 又係要了一個麻辣湯底, 味道唔錯! 唔會太過辣而食得太辛苦. 入面D豬紅好好食. 手打墨魚滑, 粒粒墨魚肉, 食落好有口感, 但我個人唔太鐘意這玩意, 因為我只係覺得呢粒只不過係一粒巨型手打墨丸而已! 反而正常size 手打墨魚丸會更適合我!田雞好鮮甜, 如果呢段係一條片, 你會見到田雞肉不斷顫抖! 近期心水之選, 牛頸脊係牛頸至牛膊中間的一段肉, 這個部位由於郁動較多, 肉質因而細緻及結實, 還有肥瘦適中, 比食手打牛口感會更勝一籌!牛心椗係心臟血管頭, 切左片感覺唔錯, 很爽口, 但味道無咩特別!非常好食及新鮮的刺物船: 有三文魚, 鮑片, 希靈魚, 八爪魚, 甜蝦, 帆立貝, 吞拿! 食過最好的刺身之中!!!好唔抵食的火鍋配料, 就算多新鮮都只能淺嚐, 對於我這個大食王好不過隱!炸得不算太脆, 而且油份多了點, 很膩! 但反而
一上樓梯, 見食客都不太多, 之後經理帶我們入"房". 房間係兩張梳房打對坐,一間長方枱, 旁邊有部入牆電視機, 勉強都可以坐到六個人, 但四個人就適合, 如果有需要可以按鐘叫侍應添!!!! 左選右揀下, 又係要了一個麻辣湯底, 味道唔錯! 唔會太過辣而食得太辛苦. 入面D豬紅好好食. 手打墨魚滑, 粒粒墨魚肉, 食落好有口感, 但我個人唔太鐘意這玩意, 因為我只係覺得呢粒只不過係一粒巨型手打墨丸而已! 反而正常size 手打墨魚丸會更適合我! 田雞好鮮甜, 如果呢段係一條片, 你會見到田雞肉不斷顫抖! 近期心水之選, 牛頸脊係牛頸至牛膊中間的一段肉, 這個部位由於郁動較多, 肉質因而細緻及結實, 還有肥瘦適中, 比食手打牛口感會更勝一籌!
牛心椗係心臟血管頭, 切左片感覺唔錯, 很爽口, 但味道無咩特別! 非常好食及新鮮的刺物船: 有三文魚, 鮑片, 希靈魚, 八爪魚, 甜蝦, 帆立貝, 吞拿!
食過最好的刺身之中!!! 好唔抵食的 火鍋配料, 就算多新鮮都只能淺嚐, 對於我這個大食王好不過隱! 炸得不算太脆, 而且油份多了點, 很膩! 但反而個醬汁調得幾出色!
另外還叫了栗米, 窩笋, 菜藍, 都係新鮮素材!
整體普普通通, 價錢都算中高, 但個刺身真係一試難忘, 但可惜這裡不是一個日本店呢!