2024-08-14
去親旺角唔知食乜好,多數都會入通菜街兩邊嘅鋪頭逛個圈,總會有一間吸引到我留低今次係劉興記生煎包專門店,因為見佢坐滿客,仲有人等位,唔通佢嘅生煎包咁特別?本身覺得生煎包冇乜特別嘅我,食完之後,感覺大逆轉⭐鮮雞湯小雲吞+生煎包+豆漿li個餐幾抵食,有12粒小雲吞,仲有2個生煎包,冇諗過生煎包可以有咁多汁,咁好食,個豆漿係無糖嫁,又健康,又好飲⭐蟹黃生煎包另外嗌左2個蟹黃味試下有咩唔同,除左一樣有咁多肉汁,仲好有鮮味,入面d料好足⭐原味小籠包小籠包控我必試項目,唔係超厚皮小籠包,我鐘意,都係有好多汁嫁⭐招牌擔擔麵本身我唔會專登揀擔擔麵黎食,男朋友話想試,仲話好食,我就痴d黎食,個湯底唔錯,食到d花生粒,仲有d肉碎喺面,唔會好咸 又唔辣嘅,個麵質好啱我口味,唔會太淋,又唔會太硬,啱啱好⭐手功豆沙窩餅豆沙唔係好甜果種,食落又唔會油膩,好食
⭐鮮雞湯小雲吞+生煎包+豆漿
⭐蟹黃生煎包
⭐原味小籠包
⭐招牌擔擔麵
口味,唔會太淋,又唔會太硬,啱啱好
⭐手功豆沙窩餅
豆沙唔係好甜果種,食落又唔會油膩,好食