2019-08-25 527 瀏覽
餐館地方不大,廚房是開放式,大概只有十張枱!店員先上「蝶豆花甜菊葉茶」,茶是藍色,少少甜;之後就上第一道前菜「芝麻糖醋漬紫高麗菜」,高麗菜酸甜爽口,配上芝麻很開胃;其後再上另外三道前菜「倪藤果脆片、茶香溏心蛋、五色蔬菜水晶凍」,倪藤果脆片很香脆似薯片,配上醬汁食到停唔到口,溏心蛋很入味,而水晶凍味道比較淡,感覺清新;「日式蕃茄豆苗沙律」好好食,蕃茄新鮮多汁,酸甜開胃,簡直大愛;「亞麻籽南瓜甘荀湯」配熱麵包好味道;另一半好喜歡「黑松露芝士炸薯球」,薯球炸到金黃色,香脆可口,芝士及黑松露非常香;「四川麻辣擔擔拌麵」加了花生、青瓜絲等,有少少麻辣,味道不錯;我就喜歡「椰汁哈密瓜桃膠露」,哈蜜瓜切絲配椰汁及桃膠好夾,超好食!食物真的精緻好味,有別於一般的素食,估唔到素食都可以咁有質數!
餐館地方不大,廚房是開放式,大概只有十張枱!

• 黑松露芝士炸薯球
  • 前菜