2014-08-29
其實都經過幾次, 見到有糖水食, 成日都想試, 今次終於試到, 真係估唔到老派涼茶舖都有糖水食~原本想叫果個天山雪蓮, 但已沽清, 唯有再諗諗, 叫過另一樣, 最後決定叫一中一西食啦~ 鮮淮山蕃薯西米露 我開頭以為整好哂, heat住佢, 所以會好快上, 但呢個等咗好耐, 等到我果碗糖水差不多食完先嚟, 係超熱, 唔知係咪要專登煮返熱? 佢個西米係用大粒西米, 所以有d咬口, 口感都好d, 而且個糖水又唔會太甜, 仲有好多鮮淮山同蕃薯粒粒, 呢d粒粒軟硬適中, 正~ 桑寄生蓮子蛋茶正宗中式糖水, 味道唔太甜, 但我覺得唔係好夠濃, 蓮子又唔夠多, 隻蛋好似唔係浸咗好耐, 唔夠色又唔夠味, 差少少~其實佢仲有好多款糖水, 下次要試埋其他, 而且佢仲有d小食, 下午茶嚟試下都好~
鮮淮山蕃薯西米露 我開頭以為整好哂, heat住佢, 所以會好快上, 但呢個等咗好耐, 等到我果碗 糖水差不多食完先嚟, 係超熱, 唔知係咪要專登煮返熱? 佢個西米係用大粒西米, 所以有d咬口, 口感都好d, 而且個糖水又唔會太甜, 仲有好多鮮淮山同蕃薯粒粒, 呢d粒粒軟硬適中, 正~
桑寄生蓮子蛋茶 正宗中式 糖水, 味道唔太甜, 但我覺得唔係好夠濃, 蓮子又唔夠多, 隻蛋好似唔係浸咗好耐, 唔夠色又唔夠味, 差少少~