2022-10-22
(注意:自己手多,玩照片版面設計,唔關人事😆😝) 觀塘工廈美食推介‼️上班族午餐快靚正之選 🤩好,廢話少講🙈老公返工勞動力大,比較鍾意食d 抵食夾大份嘅嘢,好簡單,碟頭飯果類☝️😆 於是我就帶佢去咗呢間試下 😇雖然係茶餐廳嚟,不過唔知點解都幾打卡able 😂😜位置其實都唔算難搵,喺港鐵站D4出口一分鐘唔駛就到!😄門口大大隻"蛋哥" 兩字,就算個人未瞓醒嘅都會睇到 🤣地方大,座位亦多,環境光猛簡潔 😀💛🐷 竹高灣椒鹽豬扒飯見到呢個名笑咗😆 唔好諗到個飯會好頹,絕對唔係!豬扒大大塊,冇骨添!👍隻太陽蛋靚到... 個蛋黃反哂光架 😍睇見都知係滑🤤 甜豉油汁唔會好鹹嘅放心 😄份量唔算細,女仔食一碟都飽,男人胃口比較大嘅話就建議加多個小食啦 😆🐂 牛魔王沙嗲麵‼️🤩👍首先想講.... 我冇諗過佢咁大碗..... 😮我諗住佢個名純粹靠嚇架咋🙈但呢個真係要推介囉⭐⭐⭐⭐⭐誠意嘅item 💁♀️ 以為佢同普通沙嗲牛麵差唔多,原來係有3款餸架:牛丸 ➡️ 2大粒!大大粒!好濃牛味!彈牙爽口!肥牛 ➡️ 大量!薄切,唔肥,好嫰滑!鮮牛 ➡️ 起碼都6塊以上,不是碎上,又係好滑,又唔會切成一舊舊而係一片片 👍👍👍最緊要
觀塘工廈美食推介‼️
上班族午餐快靚正之選 🤩
好,廢話少講🙈
雖然係茶餐廳嚟,不過唔知點解都幾打卡able 😂😜
位置其實都唔算難搵,喺港鐵站D4出口一分鐘唔駛就到!😄
門口大大隻"蛋哥" 兩字,就算個人未瞓醒嘅都會睇到 🤣
地方大,座位亦多,環境光猛簡潔 😀💛
🐷 竹高灣椒鹽豬扒飯
見到呢個名笑咗😆 唔好諗到個飯會好頹,絕對唔係!
豬扒大大塊,冇骨添!👍
隻太陽蛋靚到... 個蛋黃反哂光架 😍
睇見都知係滑🤤 甜豉油汁唔會好鹹嘅放心 😄
🐂 牛魔王沙嗲麵‼️🤩👍
首先想講.... 我冇諗過佢咁大碗..... 😮
我諗住佢個名純粹靠嚇架咋🙈
但呢個真係要推介囉⭐⭐⭐⭐⭐
牛丸 ➡️ 2大粒!大大粒!好濃牛味!彈牙爽口!
肥牛 ➡️ 大量!薄切,唔肥,好嫰滑!
最緊要係!冇渣冇筋!茶餐廳嚟講係高質 💯
沙嗲湯底屬BB辣,佢係重個味道唔係重辣度嘅,唔錯,好濃郁不是水汪汪嘅!
最後係,我自己一個食唔哂碗麵 😅🙈
🍗 秘汁炸雞
🐔 脆皮雞翼
兩款都係炸物,粉漿比例唔多,並且唔油!👍 吞哂都唔覺得過份 😁
🍞 奶醬厚多士
勁多醬!😍 不過煉奶落多dd會更佳 😙
🥤 奶茶紅豆冰
紅豆份量夠多 🤩 keep到一粒粒,夠淋,奶茶都香濃滑 👍
🍊 柚子蜜
好夠味先!平時出面飲親都淡茂茂,一係又冇乜果肉,呢度就俾足 👌