2013-03-06
自問自己對食物冇乜特別要求,但係希望廚師要改進一下!個日同幾個朋友,林住搵個地方聚下,就來到 Davinci Cook,雖然係向村里面,但係都有小小難搵,不過最終都搵到。環境都可以,仲有得坐外面。食物方面:叫左幾碟野大家Share,其中有:1. 忌廉蘑菇湯:好重蘑菇味,但好似太多味精,飲左半碗巳經飲唔到落去!2. 意粉:係大大份,但賣相真係唔得....有小小太乾身,D香草又唔係好新鮮,有小小發黑!3. 豬肋骨排:個味好得,但如果有多小小汁跟會好好多,因為外有,里面就......唔知係唔唔燒太耐既原因!?4. 西冷牛扒:(五成熟)等左非常耐,吹完單再等等等先到,落抬既時候看出件西冷上面有好多一舊舊熟既血向面,其實應該係Grill既,我林只有用水煮既原因先會咁,又或者見我地吹單先咁做! 肉質麻麻,仲有好多根,真正切開放入口中,簡直相當難食,食完個口都幾攰下。個汁(燒汁)應該就唔係煲出黎既,好(杰),睇黎係好似茶餐廳咁用左栗粉!5. Pizza:好大一個,我林係當晚最滿意既一件食物。如果芝士再多就好味小小!6. 炸洋蔥圈:個皮好脆,不可一提既係,成個碟上面都係油,睇起黎好似好唔健康!總結:食
環境都可以,仲有得坐外面。
食物方面:
叫左幾碟野大家Share,其中有:
總結:食物質素上面要加小小功夫,心機!