2021-09-18 16 瀏覽
平日既夜晚同朋友黎到尖沙咀既garden bar and restaurant 食個light dinner 飲杯野傾下計白酒忌廉煮青口配水晶麵包青口份量都唔少 但就偏細粒 加入白酒既忌廉汁味道偏酸 水晶麵包烘到熱辣辣 點埋忌廉汁都幾好食乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉我地一齊share個意粉 份量唔多 加入洋蔥湯豆角入去炒 落左蒜片辣椒等調味 但味道都係偏淡 意粉就軟硬適中醉雞翼尖雞翼尖醃到超級入味 入口有微微酒味好惹味 真係忍唔住食完一隻又一隻 咬到牙仔都軟 食到成枱都係骨🙈日式炸豆腐炸豆腐有木魚碎鋪面 相當有日式風味 食落外脆內軟 好有驚喜鱈魚乾鱈魚乾微微烤過 食落好似薯片咁脆口 配上七味粉同埋沙律醬一啲都唔乾 食落仲好滋味添 伴酒一流👍🏻Menu

白酒忌廉煮青口配水晶麵包

乳豬腩片配欖油蒜片辣椒意粉