2022-10-04
重陽節既午飯去咗伽倻韓國餐廳食,貪佢午市套餐包雪花冰。午市套餐有12款選擇,有烤肉有煲有湯有炒飯。烤牛肋骨烤牛仔骨 $198 另加一烤牛肋骨有7細件,烤牛仔骨就有6件。塊鐵板都唔熱既,牛都唔熱。味道一樣甜甜地,都可以,不過唔惹味,質感可以,唔太韌。面頭灑上少少白芝麻粒。跟餐韓式前菜3款,分別係芽菜菠菜,辣泡菜同甜蕃薯兩舊。配有白飯同辣胡椒娃娃菜牛肉湯。炆牛肋骨煲 $168 另加一個煲都唔太熱,有5大舊,都淋不過好肥,味道甜甜地,面頭灑上白芝麻粒。跟餐韓式前菜同烤牛肋骨烤牛仔骨一樣,配有白飯一碗同辣胡椒娃娃菜牛肉湯。呢碗白飯少d。紅豆雪花冰, 芒果雪花冰雪花冰有紅豆同芒果揀,我地兩款都試試。見到上枱份量簡直係受騙既感覺,點解同張相咁大分別,居然由一大碗變咗做一細杯,好離譜,完全違反商品說明條例。白雪雪雪花冰上面有鮮芒果粒同一細pat開心果雪糕。雪花冰無奶味,pat雪糕少得可憐,不如唔好加。紅豆雪花冰就有紅豆蓉加杏仁片,再加一樣咁細pat開心果雪糕,呢個味道就濃味d,同埋杏仁片加咗香脆口感。呢個價錢食呢d野,性價比超低,同埋唔覺餐廳有心做好食物。餐廳樓底高,座位舒適,有窗口位特別舒服。服務
午市套餐有12款選擇,有烤肉有煲有湯有炒飯。
烤牛肋骨烤牛仔骨 $198 另加一
跟餐韓式前菜3款,分別係芽菜菠菜,辣泡菜同甜蕃薯兩舊。
配有白飯同辣胡椒娃娃菜牛肉湯。
炆牛肋骨煲 $168 另加一
紅豆雪花冰, 芒果雪花冰
呢個價錢食呢d野,性價比超低,同埋唔覺餐廳有心做好食物。餐廳樓底高,座位舒適,有窗口位特別舒服。服務員態度就完全係無禮貌可言。總括而言,價錢只係食座位空間,無下次。