2024-04-03
第一次喺OpenRice寫食評!因為真係好嬲!本人是熟客並幫襯多年(包括疫情期間),以前特別喜歡坐outdoor沙發位(現已冇咗),貪佢坐得舒服和海景靚。但… 3月5日的到訪,之後絕不再光顧!我當日中午12點左右特意帶外地親友幫襯,並表示想坐正對門店左邊的枱(該位置影相靚啲),一名帶眼鏡約50歲的男侍應(或經理)面無表情話正開鋪准備中,叫我哋先坐右邊outdoor的枱等。等咗10分鐘,該名男待應再次好冇禮貌咁叫我哋起身!我哋莫名其妙問:"係你叫我哋坐喺度等?"佢先話:"我要開這邊的折門,你哋阻住咗"一句唔好意思都冇!我哋唯有起身,當時已經小小嬲,心諗:為什麼咁冇禮貌,難道我哋係移來移去的貨嗎?但我哋都冇出聲,費事同佢計較,見鋪頭左邊的枱已准備好,我哋一行5人直接行過去坐低,該過程冇人帶位、冇人招呼,鋪頭也冷清只有我哋1枱客。坐低5分鐘後,該名男待應走過嚟繼續毫冇笑容講:"呢個區唔開放,你哋坐番過去!"此刻我真心嬲爆喇,但仍禮貌問:點解一開始你唔講,我親戚從外地來,希望坐呢度打卡靚啲,而且鋪頭不大也冇乜客… 通融下可以吧?"該男侍應瞬間黑面,非常悔氣咁講咗2個字:"唔得!"我哋一行人終於
但… 3月5日的到訪,之後絕不再光顧!
該男侍應瞬間黑面,非常悔氣咁講咗2個字:"唔得!"
我哋一行人終於忍無可忍,不約而同咁講:"好!我哋走!"
該男待應居然答:"好!隨你!"
嘩!!!從來冇諗過幫襯多年的囍公館今時今日嘅服務係咁!我真心後悔帶人嚟食飯!聘請咁嘅員工,不招客反趕客!生意怎會好!