2018-08-17 62 瀏覽
今日冇食早餐返工,餓左成朝一到lunch即刻跑去搵野食!! 實在太肚餓,一定要食返夠本先得 同事話呢間越式餐廳好抵食,咁一於食佢啦!!12點半去到有位呀,好好彩唔洗等!餐廳佈置幾特別,好精緻!牆上有唔同既擺設,天花就佈滿漁夫帽,充滿越南色彩!好有心思既設計呀!睇返餐牌先,40蚊個湯河湯飯,算幾抵食喎! 餐牌入面嘅小食好吸引呀!!除咗午餐之外,都忍唔住叫咗好多小食冇計啦,今日真係太肚餓,要食多d叫左個午餐豬頸肉湯河...豬頸肉好大塊!! 燒得好香!加埋蒜香一齊食 ,口感好豐富。最緊要係塊豬頸肉一啲都唔肥膩。碗河粉超大碗!好彩有人share,唔係既話我一個會食唔晒蜆港香蒜牛油焗青口 青口面鋪上滿滿嘅香蒜,堅多蒜蓉呢!!鍾意食蒜蓉嘅一定好喜歡。 青口完全吸晒蒜香牛油既味道,正越式燒蝦串燒 上碟外型精緻,已去外殼,三隻蝦大大隻!蝦頭有好多膏,蝦肉肉質彈牙!越式串燒雙拼三串雞肉三串牛肉,雞肉好嫩滑,牛肉小小靭。 特製嘅沙嗲醬味道唔錯。越式椒鹽軟殼蟹分量都唔少,應該有一隻嘅軟殼蟹。炸得鬆脆又香口,椒鹽味唔算太濃,軟殼蟹好多膏啖啖肉!越式炸蝦多士 淨係見到炸蝦多士外型就覺得好驚喜!!好大舊丫!法式麵
今日冇食早餐返工,餓左成朝
同事話呢間越式餐廳好抵食,咁一於食佢啦!!

12點半去到有位呀,好好彩唔洗等!

睇返餐牌先,40蚊個湯河湯飯,算幾抵食喎!

冇計啦,今日真係太肚餓,要食多d

叫左個午餐豬頸肉湯河...

豬頸肉湯河

越式椒鹽軟殼蟹
分量都唔少,應該有一隻嘅軟殼蟹。
炸得鬆脆又香口,椒鹽味唔算太濃,軟殼蟹好多膏啖啖肉!

越式炸蝦多士
淨係見到炸蝦多士外型就覺得好驚喜!!好大舊丫!法式麵包上面有超大舊嘅蝦肉!蝦肉好彈牙,咬一啖就成口都係蝦肉,超爽喔!

泰國椰青
好清甜,入面有厚厚既椰子肉,好少食到咁厚嘅椰子肉呢。

青檸梳打
我覺得有少少酸,但同事又覺得ok喎。
青擰梳打

好耐冇食lunch食到咁豐富喇!今餐真係冇得頂, 不論食物種類定係味道都非常好。特別係午餐超抵食,又大碗又大碟
午餐
豬頸肉湯河