2024-07-30
同朋友實在太耐冇見,今次就搵咗間高級啲嘅餐廳食飯傾偈🤫一去到餐廳嘅電梯後已經感覺不凡,係有高級嘅味道🤣上到去果然有靚view🤍Omakase sushi set ($880)🔖特色前菜先付三點海膽豆腐配三文魚子黑松露醬📝味道方面,佢係比較重麻醬味✨配埋有海膽味嘅豆腐同埋三文魚子又幾夾😍🔖鯛魚薄切鮫鰈魚刺身配新鮮嘅紫菜📝味道方面,食到有牛奶味,魚嘅肉質都係偏腍嘅~🔖壽司10貫金目鯛帆立貝新鮮油甘魚配柚子新鮮活赤貝文革魷魚赤海蝦(烏魚子粉)日本版嘅麻油魚背(油香)中拖羅馬糞海膽新鮮銀鱈魚配黑松露📝其中我覺得最有特別嘅係赤海蝦🦐夾埋烏魚子粉又幾有特別,軟腍腍嘅感覺再配埋有少少硬硬地嘅口感🤣當然唔少得依家就係季節嘅馬糞海膽,真係超甜🙌🏻呢度手握壽司飯嘅份量掌握得好好✨但啲魚生真係好似一頂帽咁包住啲壽司😆🔖燒物雞翼蒜香豚肉冬菇📝我覺得全餐飯最有驚喜嘅竟然係串燒雞翼🤣啲雞翼燒得啱啱好✨超級Juice!!啲皮仲要係脆卜卜😆🔖 一緒特色湯豆腐麵豉湯🔖甜品Gelato焦糖海鹽雪糕
Omakase sushi set ($880)
🔖特色前菜
先付三點
海膽豆腐配三文魚子黑松露醬
🔖鯛魚薄切
鮫鰈魚刺身配新鮮嘅紫菜
📝味道方面,食到有牛奶味,魚嘅肉質都係偏腍嘅~
🔖壽司10貫
金目鯛
帆立貝
新鮮油甘魚配柚子
新鮮活赤貝
文革魷魚
赤海蝦(烏魚子粉)
日本版嘅麻油魚背(油香)
中拖羅
馬糞海膽