復活節假去咗葵涌嘅Outlet Shopping,順便搵啲嘢食,Outlet隔離有幢商廈入面有間小清新Cafe,原來係「辦館」嚟,其他地方都有。我哋一於入去食個Early Dinner先🍽。餐廳係採用先付款、後上餐嘅模式,食物就由店員送上。食物選擇比想像中多,不過有部份已經售罄。由於食晚飯,我哋一人叫咗一碟意粉同一杯飲品,再加小食Share☺️。明蝦蒜片辣椒炒意粉($98),呢碟係朋友叫嘅。炒意粉炒得幾乾身、唔錯,上面有隻辣椒🌶️好吸睛,原來真係辣嘅。明蝦有四隻,每隻都幾大隻同彈牙,有四隻一啲都唔孤寒。蕃茄小龍蝦肉意粉($98),呢碟就係我叫嘅,因為我鍾意食蕃茄意粉🍝。依碟味道濃啲,我比較鍾意。配料都有幾多下,包括小龍蝦肉、菇菇同洋蔥。各款意粉均配蒜蓉包一客,哈哈但其實一客即係一片🥖,有都好過無嘅...。厚切一口和牛漢堡扒($88),🐮一口漢堡扒應該係一塊切開四件😂,不過都幾好食,個汁幾惹味。但另外有一個漢堡扒餐可以配埋薯蓉/飯/意粉,比起單獨食件扒更夾。英式鬆餅($20),配有果醬同牛油,焗得香脆熱辣辣,估唔到感覺幾正宗,味道同好貴先食到嘅酒店港女下午茶差唔多😋。飲品方面,我要咗凍鮮奶抹

明蝦蒜片辣椒炒意粉

明蝦蒜片辣椒炒意粉

蒜蓉包

厚切一口和牛漢堡扒

英式鬆餅

凍鮮奶抹茶

飲品方面,我要咗凍鮮奶抹茶🍵($40),朋友就要咗凍美式咖啡☕️($36)。兩杯都以個榨仔咁上,幾大杯。我杯Matcha Latte嘅抹茶味夠濃郁,又唔太甜,幾好。

總括嚟講,呢餐下晝五點就食嘅晚餐簡簡單單非常唔錯。環境雖然唔係行型格或花巧路線,但都坐得好舒服👍,感覺乾淨衞生,有一邊仲係大玻璃添。價格就普普通通啦,不過以呢類型餐廳來説,佢喺呢區都算係獨市生意,正常嘅。
2020-04-10
英式鬆餅