2017-04-02 114 瀏覽
前排去完旅行,勁掛住台灣既美食,特別係滷味同夜市美食,所以就特登揀個間台灣餐廳食返旅行既味道呢間叫台南阿豆仔既店,係銅鑼灣鬧市既一角,我係比佢既台式裝潢吸引住,就入左去食lu今次我嗌左有勁地道既台灣美食,有排骨飯, 萬巒豬腳, 麻油雞, 清炒地瓜葉甘香排骨飯55係外表香脆既炸排骨飯,最正係店家係分碟上既,咁樣個飯就唔會吸哂d油,正!排骨廚師炸到好香口,而且份量好多,同人share都夠做萬巒豬腳68我好少係外面d餐廳食豬腳,因為會覺得會食到好污joe,整到成口成手都係,不過今次呢個竟然係廚師好好的上枱已經切好晒,而且見到咁深色都知係幾咁入味la,正麻油雞65成隻雞上桌已經成碗湯浸住晒,入味到呢,最正係d雞皮,要雞皮連住雞肉一齊食先係重點,好有夜市既味道清炒地瓜葉45一直都諗緊咩係地瓜葉,原來姐係蕃薯葉,菜係質地係好淋滑,好香口,大家有買開菜都知蕃薯葉唔係平野,但佢一碟個size都幾大下

甘香排骨飯55

萬巒豬腳68

麻油雞65

清炒地瓜葉45

2017-03-26
15 分鐘 (堂食)
  • 甘香排骨飯
  • 萬巒豬腳