1K
2017-01-22 2597 瀏覽
近期食過最有水準既西餐👑 雖然地點真係偏僻左d, 無論係黃埔定何文田站都要行ard 15mins, 但食完總算覺得專登過來都值得既 pasta 加$35 就可以加餐湯同精選飲品, 包括超多唔同款既靚coffee~ 超抵, 呢個完全must 加 首先洋蔥湯鮮甜濃郁 ~ 一碗size portion 好多, 同fd share 都夠每人一碗 😊 但太好飲, 有d 心郁郁好想再encore 多幾碗 haha 森巴醬海蝦海鮮炒意粉 $105Fried prawn & seafood spaghetti with homemade saucepasta 超足料, 而且個sauce 唔係一般大路既tomato basil/white sauce, 而係自家調製既森巴醬, 好惹味 Blue Mussel in White Wine白酒煮藍青口 $82青口味道濃郁 , 而且份量唔少, 食完既殼堆到小山咁滿滿一碟Löwenbräu Roasted Rack of Lamb盧雲堡焗羊架 $158我好怕羊騷味, 所以平時真係超少食羊肉, 次數5隻手指✋都數得哂但係呢度店員💁超積極熱情既推介下, order

onion soup

blue mussels in white wine
Blue Mussel in White Wine
白酒煮藍青口 $82

青口味道濃郁
, 而且份量唔少, 食完既殼堆到小山咁滿滿一碟
盧雲堡焗羊架
盧雲堡焗羊架 $158

但係呢度店員💁超積極熱情既推介下, order 左碟試下😂 呢張相係7成熟, 但對我地呢d 新手都係生左d, 驚食唔慣所以最後request煮到9成熟🙈
然後, 真係估唔到地beyond expectation😮 羊架外表鋪滿香草烤得香脆, 而入面雖然煮到9成熟但仍然keep 到好嫩滑, 帶羊獨有既香而不騷😋一邊既牛油焗黃薯都唔錯😙
rose n caramel latte
Rose Caramel Latte
玫瑰焦糖咖啡 $34

好靚靚拉花🌸 foam 幼滑, latte 同時帶有rose 同caramel 香💕

原本去既路程不斷同fd 吐嘈, 咁既位置會生存到嗎? d 人最多貪新鮮去一次試下就算架啦😂😂
食完推翻左自己既想法, 呢間就算有d 偏僻都真係值得encore (as long as 佢keep 到食物既水準啦當然)
希望下次再去一樣咁正
onion soup