2022-09-21
平時約朋友去尖沙咀食飯好多時候都鍾意飲番兩杯,但係大多餐廳呢都係坐位唔舒服,或是位置比較偏遠,今次呢一間朋友介紹嘅尖沙咀西餐廳,無論坐位食物質素都非常之有驚喜,很快便成為我嘅happy hour聖地。呢度坐位已卡位為主,一般二人都會安排六人寬闊嘅卡位,如果鐘意空間感嘅朋友,你都可以坐外邊。價錢飲嘢一般嚟講都係數十蚊一杯,亦都有happy hour收費,有普通嘅生啤還有cocktail,以及係一啲特色飲品,呢度啲職員服務非常之好,行過亦都會介紹下一些人氣嘅食物,飲品方面今次叫咗1664,分量非常之大,需要數十元.食物方面當然要呀呢度嘅人氣魚子三文魚他他,分量看上去很細,但係三個人分仍然綽綽有餘,裏面長有烏魚子,中間係三文魚,底部有紅菜頭,食落口感非常之鮮美,比起出面嘅他他質量高很多。主菜方面要咗烤豬手,我可以講呢度嘅烤豬手係成個尖沙咀最好食嘅,只需要二百多元,但係份量足夠四至六個人分,佢嘅皮很脆,一邊嘅肉呢非常非常之滑軟滑,裏面有肉汁,亦都配咗好多清新嘅薯蓉沙律菜,以及係德國酸菜,還有特色嘅醬汁。整體來說,呢個豬手呢係非常之非常之高質,以及係熱辣辣。