2024-07-22 1452 瀏覽
難得同老婆撐枱腳,但又想食高質d既中菜,就揀左利寶會館,有fd午餐食過唔錯介紹我去食,對於選擇障礙症既我黎講就最怕揀食乜,好在佢有個自選位餐,只要一人揀返個小菜就搞掂,個餐包左好多野。首先黎個濃湯雞煲翅,飲落雞味香濃而清甜,配上一大排魚翅,彈牙冇得輸,完全係高級嘅享受。招牌脆乳鴿外皮炸得皮脆肉嫩,鴿肉嫩滑多汁,食到差啲手指都食埋。 套餐包左一位選一個小菜,我哋揀左菠蘿咕嚕肉同滑蛋炒蝦球,咕嚕肉糖衣脆到冰糖葫蘆咗內裡肉質鬆軟,配上新鮮菠蘿,甜酸度剛剛好。滑蛋炒蝦球嫩滑得嚟仲有啲蛋汁加埋新鮮彈牙既蝦仁,清爽既蔥粒令到呢個餸又多左一重口感。仲有個拳頭咁大既鮮蝦荷葉飯,未打開已經聞到清香既荷葉味,飯粒分明,鮮蝦夠爽配搭得幾好,食埋呢個夠哂飽。糖水係蛋白杏仁茶,杏仁氣味獨特清香,入口順滑且有蛋白碎,甜而不膩。