2020-10-04
個次行街眼尾放到開左間食肆,行過去先知道開左春水堂🤣單是野飲就已經好吸引啦,咁就排隊黎個堂食啦~實在有太多野好想試,一於兩個人撐大個肚皮😛點餐叫咗兩款唔同嘅牛肉麵。禦品三寶牛肉麵,一邊有牛肚、牛筋同牛𦟌再配上濃湯同幼麵。湯頭好夠味麵質好滑,牛品都唔錯,牛筋夠哂林重膠質感,牛𦟌同牛肚有𡁻口~至於半斤半肉番茄牛肉麵,湯頭比較油但入口都有濃濃的蕃茄味,配上闊麵(有d似刀削麵),口感較煙韌,牛品就炆牛肉同牛筋,份量都唔算少啊~小食就點左滷香豬腸同黃金香酥雞,豬腸唔會太咸or 太肥,豬腸底仲有一堆芽菜墊底,沾埋辣油一起食幾唔錯丫。而香酥雞熱辣辣仲好脆口,唔會話炸得好乾~是好吃der~~ 我真係幾鐘意呢杯烏金狀元奶茶,入口除咗鐵觀音奶茶底嘅和之外仲有仙草嘅味道,唔係平時啜到仙草的味道,而係呢個仙草味已經同茶底混合左,再嗓啜埋細粒珍珠,個口感真係好正啊~推介der~而香蕉脆脆朱古力奶茶,朱古力味好濃但不會甜到只淨下糖水的感覺。入口係飲到香蕉碎塊嘅口感,加埋面頭嘅cream攪勻會更細滑啊。實在太掛住台灣的味道啦~雖然價錢冇係台灣消費嘅便宜,但整體係好吃同好飲嘅😝