假日去完將軍澳單車公園草地野餐,hea下hea下嚟到晚飯時間,地膽帶咗我地去Tko gateway個街市諗住掃街快食,但行咗一個圈見到呢間壽司鋪,地膽朋友話食過有水準,可以再食,於是心裡掙扎一輪之後(因為原本諗住簡單食就算),都係入去幫襯坐位兩隻手都數得晒,等咗一輪後終於到我地兩個,雖然位置晌街市,但兩位師傅晌你面前遞上壽司,同出面高水平壽司站不相伯仲。都係講番正題,我呢個吞拿魚迷一嚟就叫咗極上本鮪壽司盛($108), 4件唔同水平嘅吞拿魚壽司🍣,最左邊嗰件極上本鮪魚真係無得輸,脂肪比例令你有入口即溶嘅感覺,好好食,另外其他二款都好鮮甜,蔥吞拿魚腩亦都好味,之後仲忍唔住叫多舊蔥吞拿魚腩手卷食至於呢到亦有我好like嘅左口魚裙邊,仲有劍魚腩同埋少啲機會食到嘅真鯛,飯味道同咬口適中,材料有鮮味見個鋪面唔係好大,但有好多款揀,仲喺有師傳親自晌你面前整,絕對係臥虎藏龍👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2018-11-17
10 分鐘 (堂食)
  • 特選本鮪壽司盛