2021-12-21
今日冬至同男朋友都早收工,打算搵間好少少既餐廳食餐好既,唔知點解search 到呢間尚鮮日式燒肉漁市場,因為臨近聖誕以為會好難book 位,點知早一日book 都有位☺️我地book 晚上7點,但因為行街行到有啲攰又開始肚餓所以早左半個鐘上到去,即時有位。入座前職員會問食和牛放題(好似$400幾/位加一)定燒肉放題,因為我本身麻麻地牛肉所以就揀左燒肉放題($298/位加一)坐低左之後冇耐,職員就拎左個海鮮拼盤,有甲羅燒、虎蝦、鮑魚、帶子同蠔。啲職員都好nice 行開行埋都會教我地點燒同埋會幫我地反邊。餐廳係掃code自助落單幾方便,食物種類同一般日式放題差唔多,都係炸物,刺身,壽司etc 不過款式就比較少,同埋海鮮除咗蝦之外,全部都要加錢🥲值得一提嘅係,刺身做得幾出色,夠新鮮又唔會覺得好腥,尤其係三文魚,食多幾件都唔會覺得膩。仲有唔係間間放題都有嘅赤貝😍😍牛肉冇乜特別,循例影吓相,所有食物每次最多只可以order四件,防止浪費食物。其實都分唔到邊隻肉打邊隻肉,但係牛舌就麻麻哋,比較韌。另外值得一讚嘅係個清酒煮蜆,擺喺個籠上面開晒口就可以食,入口嘅時候覺得甜甜地,肉質嫩滑,重點係冇沙,我哋
另外值得一讚嘅係個清酒煮蜆,擺喺個籠上面開晒口就可以食,入口嘅時候覺得甜甜地,肉質嫩滑,重點係冇沙,我哋total食咗三碟😂😂😂☺️😋
調味料方面,有比較少見嘅玫瑰海鹽
有告示提醒大家,唔好浪費食物。
食到最後仲有甜品食,係movenpick 雪糕。總括而言,各方面都OK. 唯一要留意嘅係,話就話食兩個鐘,但可以order嘅時間得一個半鐘,即係有半個鐘頭淨係可以食嘢冇得再落order, 如果介意嘅朋友就要諗清楚啦。