2022-09-23
karuibento 嘅日式健康便當喺鰂魚涌一直都幾受上班族歡迎(´ ∀ ` *) 成日都大排長龍最近佢地搬左去隔離街☺️店面更加闊落一打開便當就好𝙲𝚘𝚕𝚘𝚞𝚛𝚏𝚞𝚕🌈有齊肉類 野菜 紅米飯 營養均衡 仲標榜無味精 少油低卡✨本身預左呢d健康野就未必好好味~點知都幾正喎 食完想𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎!♡ 照燒雞扒野菜便當♡ 挪威三文魚野菜便當兩款都叫左多菜少飯(都可以+$8轉全菜底🥬)野菜非常爽脆 有大量椰菜|西蘭花|紅蘿蔔 唔係煮完擺左好耐嗰種 呢點值得讚賞啊ヽ(・∀・)ノ雞扒好香好入味 黑椒味重 肉質好嫩滑 好味~三文魚都不錯 煎到金黃色 又唔會太乾太嚡口 不過🐻就鍾意雞扒多d啦飯嘅份量幾多 但就有少少偏硬🍚仲有半粒溏心蛋食哂好飽肚 但就無食完碟頭飯成口油淋淋嘅感覺夠哂輕盈( ‾́ ◡ ‾́ ).𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ𝙸𝚗𝚜𝚝𝚊𝚐𝚛𝚊𝚖: @𝚋𝚎𝚊𝚛_𝚐𝚘_𝚛𝚘𝚞𝚗𝚍𝙵𝚊𝚌𝚎𝚋𝚘𝚘𝚔: 熊仔美食專員
最近佢地搬左去隔離街☺️店面更加闊落
♡ 照燒雞扒野菜便當
♡ 挪威三文魚野菜便當
兩款都叫左多菜少飯(都可以+$8轉全菜底🥬)
雞扒好香好入味 黑椒味重 肉質好嫩滑 好味~
飯嘅份量幾多 但就有少少偏硬🍚仲有半粒溏心蛋
𝘍𝘰𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘩𝘦𝘳𝘦 ʕ•ᴥ•ʔ