2012-07-01
Bismillah Kebab House 係一間中東菜餐館,位於尖沙咀重慶大廈一樓,開左大約兩年,OpenRice 評分高達4.3,咁耐以黎都冇劣評店主係巴基斯坦人,請左土耳其厨師製作地道卡巴 呢間中東菜餐廳就連電視藝人金剛都幫襯過早前o係網站用每張$25價錢買左兩張雞肉卡巴四選一套餐 coupon,每張coupon 可以換到雞肉卡巴一份及汽水一罐 (原價$51)當日下午茶時間我地黎到重慶大廈,由於印象中以前未入過呢幢大廈,唔熟悉環境,我地問看更點樣上一樓食肆,佢初頭話o個層冇乜野食,不過聽到我地話去75號舖就知道我地去食卡巴,由此可見近期都幾多人問佢點去呢間舖頭我地沿住窄窄o既樓梯上一樓,上到去直行就見到角位有呢間餐館,佢地大約有六,七張摺檯,部份放o係走廊兩旁,部份o係隔離舖位,門面都算企理乾淨可能o個時係大約5pm,唔見有本地人幫襯,只有兩三檯印巴籍客人坐o係度食野我地坐o係對住店舖o既一張檯,一名年青印巴籍店員見到我地就遞上兩本餐牌,我地見到餐牌o的野食唔平,況且我地係享用團購卡巴套餐,冇諗住再叫其他野食,於是俾左張 coupon 店員,佢冇問我地飲乜野就走左去隔左一陣店員又
店主係巴基斯坦人,請左土耳其厨師製作地道卡巴
呢間中東菜餐廳就連電視藝人金剛都幫襯過
隔左一陣店員又笑笑口用半鹹半淡o既英文問我地睇完餐牌後叫乜野食,我地就開始覺得唔對路
疑似老闆睇完 coupon 問我地飲乜野汽水,我地兩個都選擇百事
題外話/補充資料:
由於上次團購反應熱烈,近期亦再推出另一次優惠,不過又再引起激烈討論
雖然團購優惠o既標題係註明雞肉卡巴以及四選一,不過入面就介紹土耳其卡巴卷有雞肉,羊肉及牛肉,令到唔少人誤會點解係四選一卡巴連汽水套餐,原來四選一唔係指卡巴款式,而係選擇七喜,百事,美蓮達抑或係 Mountain Dew 汽水,網站最後要更改優惠標題先能夠平息事件
另外,原來今次優惠只限外賣自取,不過團購網站照用返上次份稿,又冇更改優惠o既變動,結果有人問點解上文話可以堂食,下面又話只限外賣自取,若果推出優惠時與商戶多o的溝通,核對清楚文章內容先刊登,就能減少客戶服務員o既壓力,唔駛話餐廳設有少量坐位,唔用 coupon o既人歡迎堂食黎打圓場喔!