2023-06-28 30 瀏覽
朋友喺中環返工,介紹我食呢間由日本廚師主理,專做低溫油炸嘅日本餐廳。今次小編就試咗呢個套餐,可以一次過試晒唔同嘅款式,夠晒滿足!由於所有炸物都係即叫即炸,餐廳都準備咗好吸引嘅前菜俾小編品嚐。我就揀咗佢嘅特選蕃茄,夠晒鮮甜,酸酸地幾開胃!呢個套餐有好豐富嘅炸物,包括豬柳、免治豬肉餅、豬扒、蝦、蟹鉗同蠔。特別推介以下三款:🟠豬柳吉列北海道豬柳係佢哋嘅招牌菜之一,果然名不虛傳!豬扒炸到五成熟左右,粉紅色嘅肉質非常之滑嫩。一咬落去豬扒嘅肉汁流晒出嚟,非常之好味!👍🏻👍🏻👍🏻🟢炸生蠔佢哋嘅炸蠔真係好吸引,炸到外脆內軟,唔會太熟!蠔非常新鮮,口感十足!😋🟡炸蟹鉗餐廳用咗松葉蟹鉗炸,鮮甜又唔會感到油膩,一啖咬落去好滿足☺️

🟠豬柳

🟢炸生蠔