2023-02-20 11 瀏覽
「 IG網店 • 𝗞𝗶𝘂𝗸𝗶𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 🎂 」 上星期屋企人生日 我地係IG網店 @kiukisweet 訂咗個蛋糕翻屋企慶祝🎂而蛋糕店係位於觀塘 佢地嘅蛋糕好精緻 賣相好精美 重點係佢地嘅蛋糕用低糖低油 岩哂屋企人🫶🏻🍓草莓百香果 x 水晶珠戚風蛋糕我地訂咗一個4吋大嘅「 草莓百香果 x 水晶珠戚風蛋糕」 4吋嘅size就岩哂2-4人份量🫶🏻蛋糕埋相好靚又可愛好有少女嘅感覺😍草莓係當造季節所以好香甜 而蛋糕係分咗幾層有草莓戚風蛋糕 (蛋糕好濕潤)、中間係夾咗草莓果肉果醬同水晶珠 (煙煙韌韌咁) 第一啖係食到啲cream好重奶香味又好滑又唔太甜 而蛋糕好鬆軟 草莓味好清甜 好多層次 小店用低糖低油好正確 食甜品都要食得健康少少🤏食完唔覺得好膩😋👍🏻📌預訂蛋糕需要大約3-5日 係唔可以Walk in 買架!! 📌佢地嘅蛋糕無落防腐劑 所以建議兩日內食哂!📍Kiuki Sweet Bakery 觀塘成業街19-21號成業工業大廈4樓17號舖
「 IG網店 • 𝗞𝗶𝘂𝗸𝗶𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁 🎂 」

🍓草莓百香果 x 水晶珠戚風蛋糕

📌佢地嘅蛋糕無落防腐劑 所以建議兩日內食哂!

📍Kiuki Sweet Bakery
觀塘成業街19-21號成業工業大廈4樓17號舖