想去間浪漫高質又低調嘅西餐廳,呢間主打意大利菜嘅餐廳就唔可以錯過~餐廳分室內同室外,天氣有啲凍就揀咗室內,仲安排咗sofa位!感覺好chill~最岩放工同朋友嚟happy hour!先叫咗 Fresh Oysters,一盤6隻,隻隻都好肥美juicy! 同朋友邊食邊摸住酒杯底真係好正!講到酒當然要叫杯Gusto Fizz,好岩女仔飲!單睇外表已經好靚,有玫瑰花瓣做裝飾,入口帶甜甜地荔枝味,再慢慢滲出酒香!另一杯就叫咗1664,都幾大杯嫁~所以叫咗Chicken Tulip,配啤酒真係一流!炸到香脆而唔油膩!見差唔多檯檯都有食😋主食叫咗個vongole linguine,蜆嘅份量都幾多,用扁身意粉掛汁力強!味道唔太濃,反而突出蜆嘅鮮甜!另一主食Suckling Pig Roll,推薦!外層香脆內層嫩滑,口感豐富,肉汁豐盈~2 個人食剛好!整體:餐廳嘅氣氛好chill,加上Happy hour算抵飲!好岩用朋友放工嚟放鬆!Gusto - Taste Italian🐻尖沙咀麼地道61號冠華中心地下3A, 5及6號舖

Gusto - Taste Italian🐻
尖沙咀麼地道61號冠華中心地下3A, 5及6號舖