2023-03-09
新年後野豬轉工了😛轉到了荔枝角這個新興文化區,去到新地區返工,最重要係咩?當然就係搵食啦😋荔枝角區有好多平民茶記其實做得幾好,由於工作繁忙未能外出進餐嘅關係,野豬只能暫時叫住外賣先…🥲但唔會因為外賣阻礙我搵食嘅決心嘅,所以首先就試咗依間開花結果先😛同事推介我試「皇牌經典套餐」,依個餐係食沙律嘅,你可能話「嘩Lunch食沙律邊夠飽㗎!」我初初都咁諗,但本住一試嘅心態無壞嘅,先喺五款麵包中揀一款,再喺八款餡料 中的揀一款夾係個包入面,再再喺六款沙律中揀兩款,再再再俾你揀埋餐湯咖啡或茶,感覺都算對得住個價錢🤔聽落好難明!?嗱我就叫咗香草包+煙三文魚+煙肉西芹薯仔沙律+菠蘿粟米蛋沙律,睇落感覺好碎料,但我食哂之後發現其實都真心飽😂不過工作穩定之後我想去翻堂食,始終外賣真係好破壞生態環境🥲
聽落好難明!?