2022-07-12 177 瀏覽
朋友係要見既~琴晚放工搵左一樣咁鍾意食野既好朋友一齊試下呢間輕西餐~放工遲左小小到~但一去到都見到餐廳爆哂好好生意~天氣咁熱一去到急不及待叫咗兩杯特式飲品~第一杯飲品 《忘了愛》 $45望落去係一杯深綠色入面有片檸檬~飲落似青檸檬茶第二杯飲品《星爆氣流斬Ex》$45 呢杯係我見到隔籬枱有個女仔飲緊杯粉藍色嘅嘢~所以就叫左~之後先知佢個名係咁勁既🤣望落去係漸變藍色白色咁樣~未溝嘅時候飲落去都清新嘅~溝完就變咗粉藍色~飲落會甜左好似忌廉溝鮮奶個味咁~之後我地再點左幾樣野食牛油果大蝦黑醋沙律$108個沙律有2隻大蝦配上3份1個牛油果同沙律菜蕃茄仔 面頭落咗分量十足嘅黑醋個沙律既牛油果同蕃茄仔都好甜叫嘅時候睇到餐牌上面係寫咗用有機菜我對蝦敏感~朋友食左都話係好味既再叫左二款小食呢個名係《垃圾八爪魚》$48我同朋友都唔明點解要改個咁既名黎到係一隻隻細細既八爪魚上薄粉炸到金黃炸得都幾香口配沙律醬食都幾邪惡第二個小食叫左原條燒吊桶$68呢個黎到已經聞到好濃嘅燒魷魚味再見到大大碟既吊桶比我想像中大份好多見咁香第一時間試左口吊桶鬚~燒到脆卜卜再配上面頭木魚碎照燒汁增加咗好多嘅鮮味~個吊桶圈軟滑唔乾有肉汁
朋友係要見既~
琴晚放工搵左一樣咁鍾意食野既好朋友一齊試下呢間輕西餐~
放工遲左小小到~但一去到都見到餐廳爆哂好好生意~
天氣咁熱一去到急不及待叫咗兩杯特式飲品~
忘了愛

我同朋友都唔明點解要改個咁既名
黎到係一隻隻細細既八爪魚上薄粉炸到金黃
炸得都幾香口配沙律醬食都幾邪惡

第二個小食叫左原條燒吊桶$68
見咁香第一時間試左口吊桶鬚~
燒到脆卜卜再配上面頭木魚碎照燒汁增加咗好多嘅鮮味~
個吊桶圈軟滑唔乾有肉汁~
以呢個價錢嚟講相當抵食

最後叫咗呢個《邪皇炎殺黑龍意粉》
原來係韓式嘅炸雞意粉~
我個人係好鍾意食炸雞~傾傾下計唔小心食哂d炸雞
呢個炸到脆卜卜有肉汁~再配上酸酸甜甜嘅汁~
個意粉我就因為太飽無咩食到~最後朋友包底👍

呢個價錢喺尖沙咀來講都算係平價抵食