2018-11-16 1483 瀏覽
因為有朋友喺外國番黎,所以就揀左一間中式菜館。等佢回味下香港既味道一行六人一早就訂左位,入座時都仲見倒有好多檯,點知轉眼間就坐滿哂,所以一定要訂位啊!杏汁豬肺湯,一上檯已經聞倒好香既杏汁味,飲落都好濃味,不過就飲倒有啲粉粒,如果杏仁粉可以再磨得幼細啲就好喇!湯渣都有好大碟,絕對係真材實料霸王雞,雞件食落好嫩滑,面頭仲放左好多薑蔥絲,非常惹味!小炒王,呢碟菜送啤酒一流!炒得好乾身同好有鑊氣,但就略嫌鹹左小小,配飯食就岩喇蝦子蒸柚皮,本人係唔中意食柚皮所以我係覺得唔好食既😂不過屋企人話煮得好好,柚皮非常腍亦完全無苦味,我諗中意柚皮既朋友可以一試。蒜蓉蒸扇貝,呢碟菜係全晚最失望既,扇貝老左小小,而且粉絲未完全浸軟,食落仲有啲硬,豉油都唔夠,唯一值得讚係扇貝好新鮮海蝦籠仔蒸飯,估唔倒係炒飯底,而且飯粒索哂海蝦既精華,好正!不過海蝦就無咩味,肉質有小小梅。總括黎講都好滿意,仲有好多推介菜式好想試不過份量頗大,一大班朋友黎食先可以試多啲野!

湯渣都有好大碟,絕對係真材實料

霸王雞,雞件食落好嫩滑,面頭仲放左好多薑蔥絲,非常惹味!

總括黎講都好滿意,仲有好多推介菜式好想試
不過份量頗大,一大班朋友黎食先可以試多啲野!