餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2021-08-05 221 瀏覽
放工行過嚟 Two Harbour Square嘅金記冰室,又可以撐枱腳囉今次我哋再叫二人餐,$148 好抵食呀~嗌咗粟米魚柳同XO醬蝦球炒西蘭花椒,仲有椒鹽豬扒。粟米粒嘅芡汁加埋香煎魚柳,外脆內軟,我哋要追加多碗飯呀~而椒鹽豬扒有淡淡嘅椒鹽味,豬扒炸完仲有肉汁架,唔會好乾身,香脆惹味!食咗咁多肉緊係要有返碟菜啦,少少辣XO醬再炒西蘭花,夠曬爽口~差啲唔記得仲有雪糕紅豆冰呀,紅豆同雲呢拿雪糕嘅組合,係夏天嘅好朋友,大大粒煲到軟身嘅紅豆,又甜又凍 YUMYUM
粟米魚柳
粟米粒嘅芡汁加埋香煎魚柳,外脆內軟,我哋要追加多碗飯呀~
椒鹽豬扒
XO醬蝦球炒西蘭花