2012-04-16 1249 瀏覽
約八點去到,都幾滿,不過都有位坐!呢到最多人叫應該係湯啦!檯檯都有一煲/盅我都叫左個是日媽咪靚湯:昆布海草大生地螺片龍骨煲豬蹍($20一盅,都有一飯碗份量)叫左小菜:欖菜四季豆魚香茄子椒鹽豆腐缽仔飯湯好足料,又甜,亦唔會似一般例湯咁鹹到死!四季豆爽甜,又唔會煮過龍,汁都撈埋!椒鹽豆腐就好一般,炸得唔夠鬆化,同埋個豆腐唔係滑豆腐,而係板豆腐,口感一般;佢伴個汁酸酸地,但唔多夾缽仔飯:個缽好熱!唔知係咪真係一缽缽煮定點,不過賣相好可愛!最驚喜既係魚香茄子:一般餐廳既魚香茄子一定油到飛起!呢間一 D 都唔油!應該係用清蒸代替左走油個步驟,令茄子仲係好多汁飽滿;個獻汁都唔錯,雖然唔覺有鹹魚香味,但都算幾好味既.不過唔知點解,個汁有少少酸酸地既味...
約八點去到,都幾滿,不過都有位坐!

呢到最多人叫應該係湯啦!檯檯都有一煲/盅
椒鹽豆腐
椒鹽豆腐
缽仔飯
缽仔飯
湯好足料,又甜,亦唔會似一般例湯咁鹹到死!
四季豆爽甜,又唔會煮過龍,汁都撈埋!
題外話/補充資料: 呢家餐廳真係乜食物都唔落味精,非常值得鼓勵!!! 侍應有禮又快手,仲會同客講幾句,好有 "屋企" feel!
2012-04-15
昆布海草大生地螺片龍骨煲豬蹍