2018-07-08
記得舊年喺中環石板街食過一間好好食嘅日本料理餐廳,聽聞佢係佐敦有分店,所以今次再次到訪!一打開餐牌,見到有幾個唔同嘅set dinner,我哋諗咗一陣,決定一人叫一個試下。我叫咗個海膽焗原隻龍蝦北海道帆立貝海鮮套餐,入面非常豐富!首先,先嚟個煙燻鴨胸沙律盛合杯,沙律杯有鴨胸肉、豆腐粒和沙律菜,沙律醬酸酸地,好開胃,好清新。下一個係時令三點刺身,分別有三文魚、八爪魚、牡丹蝦,三文魚好肥美,八爪魚竟然唔韌,牡丹蝦好爽口新鮮!主菜出場了,大大隻原隻焗龍蝦,上面鋪滿好多芝士海膽醬,龍蝦又爽口,非常惹味,好正啊!除咗龍蝦,仲有好似手板咁大嘅北海道黑松露帆立貝,非常新鮮,有濃濃海水味,好似身處北海道咁。招皮脆皮煎鰻魚,非常厚肉,即刻新鮮燒,唔錯。呢個S2特色黃金炒飯用咗黑松露炒,香噴噴丿又多料,真係不得了!跟著呢個S2鐵板紙包蜆湯,好得意,啲蜆湯原汁原味,非常鮮甜,好好玩喔。燒野菜而另一個套餐就有啲唔同,西京醬煮銀鱈魚,係一味好名貴嘅日本料理,銀鱈魚非常香滑!仲有個美國薄燒牛肉配香煎牛脷,好濃牛肉味,好稔呀!S2蟹肉黃金炒飯焗雜菌蘋果梳打特飲 檸檬柚子梳打特飲泡芙甜品今次呢餐好滿足啊,大家一定要去
我叫咗個海膽焗原隻龍蝦北海道帆立貝海鮮套餐,入面非常豐富!
招皮脆皮煎鰻魚,非常厚肉,即刻新鮮燒,唔錯。
燒野菜
仲有個美國薄燒牛肉配香煎牛脷,好濃牛肉味,好稔呀!
S2蟹肉黃金炒飯
焗雜菌
蘋果梳打特飲 檸檬柚子梳打特飲
泡芙甜品
今次呢餐好滿足啊,大家一定要去試試!