***🏡 元朗新記 (吳松街)📍 佐敦吳松街123號地舖 💰 人均100-150佐敦分店 元朗老字號粥舖🥣茶餐廳風格 選擇非常多樣 其中招牌當然係貴妃雞粥啦~味道都相當唔錯 粥底夠火候 ⭐️ 紅燒元朗脆皮乳鴿 $76新鮮即炸 肉質超鮮嫩一啖咬落口😋肉汁充滿係嘴入面果然名不虛傳⭐️ 海蜇手撕雞 $58涼拌做法 秘製醬汁香味撲鼻非常好入口強烈推薦‼️⭐️ 貴妃雞豬潤粥 $65必試招牌菜貴妃雞粥 加左豬潤 亦係唔錯噶選擇粥底綿密 非常鮮味 將雞肉噶精華都熬曬出來⭐️ 菠蘿咕嚕肉 $61上碟仲係啱炸好 入口香脆酸甜醬恰到好處 整體感覺唔會太膩⭐️ 泰式青檸冰&七喜龍眼冰 $25/杯自我感覺飲品偏甜不過青檸好fresh🍋#元朗新記 #佐敦美食 #佐敦 #chinesecuisine #contonesecuisine #中式小菜 #脆皮炸乳鴿 #海蜇手撕雞 #魷魚鬚 #雞粥 #Congee #sunkeechicken #jordon #eatwhatulike #hkfoodie #hkig
***
🏡 元朗新記 (吳松街)

📍 佐敦吳松街123號地舖
💰 人均100-150