2021-09-23
早排見到好多人post呢間火鍋店,今日lunch行過見到唔洗排隊就入去試下喇 Menu一共有12款鍋,其中一款係期間限定,今次見到嘅係芫荽鍋 lunch $88有一個鍋 飯/粉絲同指定飲品,呢到係用qr code自己落單,呢12款鍋有一半嘅配料都係一樣 另外呢到嘅加點食材可以半份半份咁嗌,可以試多啲唔同款 #台式麻辣鍋 ($88)😋好味指數:(7.5/10) 牛肉、麻辣鴨血、爆汁牛丸、蟹籽丸、娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐同蜂巢豆腐 牛肉肉質正常而肉味都幾濃~平時好少會食到蛋餃,我最中意就係Q彈嘅鴨血 最正就係一啲吸汁嘅食材,例如炸枝竹同蜂巢豆腐 麻辣鍋唔會得死辣味,食到有其他香料嘅味道,一開頭覺得麻辣味唔算太重,不過越食麻辣味越重,後勁十足同時帶有麻香,中意食辣嘅人就要試下 #美肌鍋 ($88)😋好味指數:(7.5/10) 呢個鍋就有雞肉片﹑花膠、鮮淮山﹑芝士竹輪﹑花枝丸﹑蟲草花﹑娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐同蜂巢豆腐。好耐冇食芝士竹輪同芝士魚豆腐,好中意一咬落去就FEEL到啲芝士爆出嚟嘅感覺,個湯嘅牛乳味好香。花膠都幾大塊,仲有鮮淮
另外呢到嘅加點食材可以半份半份咁嗌,可以試多啲唔同款
#台式麻辣鍋 ($88)
😋好味指數:(7.5/10)
最正就係一啲吸汁嘅食材,例如炸枝竹同蜂巢豆腐
#美肌鍋 ($88)
😋好味指數:(7.5/10)
好耐冇食芝士竹輪同芝士魚豆腐,好中意一咬落去就FEEL到啲芝士爆出嚟嘅感覺,個湯嘅牛乳味好香。花膠都幾大塊,仲有鮮淮山都好滋補好岩女仔食~ 不不過就建議唔好轉烏冬,因為呢個湯配烏冬都幾濟~
小食我就嗌咗鹽酥雞~有原味同埋芫荽味,我就試咗芫荽鹽酥雞,其實就係有啲炸芫荽係上面,我自己平時就麻麻地,估唔到炸咗又幾好味!