2024-03-05
嚟到佐敦食見到呢間尼泊爾餐廳好多人食,呢個餐廳由尼泊爾人主理👨🏻🍳,主打尼泊爾同墨西哥嘅fusion菜,有尼泊爾餃子、墨西哥粟米脆片、墨西哥辣椒奶酪卷等等。餐廳環境有種進入咗熱帶雨林嘅感覺,充滿異國風情。🥟尼泊爾餃子 $88可以揀蒸餃或煎餃,餡料可以揀雞肉🐤/豬肉🐷/芝士🧀。我地揀咗雞肉餡料,蒸餃個餃皮煙煙韌韌,咬落去好有肉汁同洋蔥粒🧅。我地鐘意煎餃多啲,成隻脆卜卜,但入面嘅肉汁仍然好飽滿,沾埋佢地特製嘅辣椒醬食更加惹味🌶️,唔食辣嘅都接受到嘅辣度👍🏻🍕黑松露Pizza $158長方形Pizza有6件,批邊焗到香脆,包身鬆軟,上面有蕃茄蓉🍅、芝士🧀、菇同黑松露,黑松露味香氣四溢,味道香濃。🍝蒜香白酒蜆肉意粉 $138炒香左嘅蒜蓉非常香口,而且蜆肉份量都幾多,意粉咬落有煙韌感,香辣味好強,食得辣嘅先好嗌🙈🍮尼泊爾米布丁 $68呢款食落去好似燕麥粥咁,有一粒粒好細粒嘅飯粒🍚,味道清清地帶有奶香味🥛,加咗啲蜂蜜落去🍯,味道幾特別可以一試。🍹Tropical Smoothie $58用咗菠蘿🍍、芒果🥭、熱情果同雲呢拿雪糕🍦混合而成,口感順滑,酸酸甜甜幾開胃。📍 The Jungle (佐敦)佐
🥟尼泊爾餃子 $88
🍕黑松露Pizza $158
🍝蒜香白酒蜆肉意粉 $138
🍮尼泊爾米布丁 $68
🍹Tropical Smoothie $58
📍 The Jungle (佐敦)
佐敦廟街273-275號寶發大廈地下3號舖