2022-07-26
夜媽媽見肚餓想食宵夜,諗黎諗去都係食串燒最好,食幾多叫幾多。呢間焱燒串燒性價比,串燒嘅款式種類又多,牛、豬、雞、羊、海鮮、蔬菜應有盡有,仲有冷盤、小食同炸物。原隻燒蟶子 @$60大大隻蟶子我哋叫咗兩隻,用大量蒜蓉鋪面燒,上枱已經聞到好香蒜味。蟶子肉質爽彈,味道鮮甜仲好多汁。鹽燒多春魚 $28多春魚燒到勁脆身,魚尾位置咬落卜卜脆。魚身飽滿,食落鹹香,仲有滿滿嘅魚春,一份有4條都幾抵食。汁燒白鱔 @$38白鱔厚身,肉質偏爽彈,魚皮燒得香脆。鹽燒牛舌芯 $38爽口得黎唔韌,牛味香濃。焱燒自家製叉燒串 $18個醬汁香甜,叉燒入味,肥瘦適中,而且都幾腍。焱燒香烤羊架 $45羊架唔羶,肉質都算腍。燒焦糖菠蘿 @$16大推燒菠蘿,面頭有焦糖,賣相金黃勁吸睛,食落超香甜菠蘿味,仲要係爆汁。汁燒大啡菇 $20大啡菇充滿水份,非常juicy。蒜蓉焗帆立貝 $38將牛油、蒜蓉同帆立貝用錫紙包住一齊焗,d帆立貝勁香濃牛油味。煙肉車厘茄卷 $18香口煙肉卷住爆汁香甜車厘茄,口感味道都非常有層次。餐廳提供自家製嘅沙嗲醬同咖哩汁用黎點串燒食,醬汁惹味香濃,正!。。焱燒串燒專門店 (佐敦)佐敦偉晴街81-87號翡翠閣
原隻燒蟶子 @$60
鹽燒多春魚 $28
汁燒白鱔 @$38
白鱔厚身,肉質偏爽彈,魚皮燒得香脆。
鹽燒牛舌芯 $38
爽口得黎唔韌,牛味香濃。
焱燒自家製叉燒串 $18
個醬汁香甜,叉燒入味,肥瘦適中,而且都幾腍。
焱燒香烤羊架 $45
羊架唔羶,肉質都算腍。
燒焦糖菠蘿 @$16
汁燒大啡菇 $20
大啡菇充滿水份,非常juicy。
蒜蓉焗帆立貝 $38
煙肉車厘茄卷 $18
香口煙肉卷住爆汁香甜車厘茄,口感味道都非常有層次。
。
焱燒串燒專門店 (佐敦)
佐敦偉晴街81-87號翡翠閣地下B號舖