今個星期涼涼地,朋友話想打邊爐,我地就再次到訪呢間佐敦抵食火鍋放題!每次黎食都Keep到水準😎👍👍雞煲+火鍋 $228/位(另加一)任飲任食兩小時,呢個價錢既食物種類同質素真係好抵食‼️店員有禮貌,服務好,落order、上枱速度快,唔會漏單,亦會主動過來收碟加湯👍 一開始要揀麻辣雞煲定羊腩煲 (二選一)🐔🐔 (羊腩煲要滿四位先免費) ,然後食晒再轉打邊爐 店員會拎醬料架黎自由調教醬汁 ❇️麻辣雞煲個汁辣椒味幾出,夠香辣惹味,雞肉鮮嫩😋 湯底超多選擇,我地就揀左胡椒豬肚湯底🐷 湯底胡椒香氣濃郁、層次豐富,配搭食材都幾好味。任食的火鍋料選擇豐富,有牛類、豬類、雞類、羊肉、海鮮、丸類、蔬菜 🐷🐮🐮🥩🦐🐟🍅🥬🥢 ❇️每枱都會送一碟極品安格斯肥牛,肉質鮮嫩,油脂睇落吾多一啲都唔會韌,牛味香濃好好食🤤🤤❇️推介手切肥牛!肉質口感都唔錯,有油花夠嫩滑,淥十幾秒已經食得,點了好幾次!😋👍👍 ❇️白鱔片,啖啖肉 幾脆口 ❇️墨魚滑,真材實粒,爽口彈牙! ❇️牛柏葉 ❇️生猛海蝦❇️麻辣鴨血 ❇️炸魚皮,鬆脆可口 ❇️手打墨魚丸拼雞軟骨丸❇️蔬菜款式都好多又新鮮 飲品係出面雪櫃自取任飲,重有自家製竹蔗茅根。最後食埋雪糕甜

❇️蔬菜款式都好多又新鮮 飲品係出面雪櫃自取任飲,重有自家製竹蔗茅根。最後食埋雪糕甜品,真係好飽好滿足🍨🤤
總括用餐體驗令人滿意,場地闊落坐得舒服,店員服務好,食材質素物超所值,值得下次再encore❣️❣️

📍大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓